Fotoarchief American Museum of National History online te bekijken

jesse kraal 1681 1
Het in New York gevestigde American Museum of National History heeft heen deel van haar fotoarchief online beschikbaar gemaakt. Prima materiaal om een verloren uurtje mee door te brengen. Onder de foto's zien we veel materiaal geschoten tijdens de inrichting van het inmiddels gedateerde museum.

Misschien heb je Night at the Museum gezien of ben je zelf in het wat stoffige American Museum of National History geweest, gewijd aan de geschiedenis van met name het Amerikaanse continent. Het museum in New York is vooral bekend vanwege de diorama's, een soort vitrines met opgezette beesten in een stukje nagebouwd natuurlijke habitat.

AMNH
Het museum in 1933. Foto © AMNH

Het museum heeft haar fotocollectie nu online beschikbaar gemaakt, je hebt nu toegang tot ruim 7000 foto's in een behoorlijke resolutie. Daaronder foto's van de bouw en inrichting van het museum, maar ook foto's uit het veld, gebruikt voor studie en onderzoek. Het fotoarchief van het museum is overings nog vele malen groter: in totaal telt het archief zo'n 850.000 neagtieven, 200.000 kleurendia's en 55.000 transparaten voor een toverlantaarn.

AMNH
Werklui zijn druk bezig een 'plakje' Sequoia een plaatsje te geven in het museum. Foto © AMNH

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van FotoMaRo

Zeer interessant, bedankt voor de tip