Fotoacademie sluit vestigingen Eindhoven, Groningen, Nijmegen en Rotterdam

Julian 4889 0
De particuliere onderwijsinstelling Fotoacademie sluit per 1 september al haar vestigingen buiten Amsterdam. Het gaat om de vestigingen in Eindhoven, Groningen en Rotterdam. De Fotoacademie in Nijmegen ging al per 1 juli dicht.

Mede-directeur Wout van der Poel licht de sluiting van de vestigingen toe op PhotoQ.nl. Volgens hem is het 'achterland' te klein voor de particuliere opleiding. Mensen stellen de beslissing om aan de Fotoacademie te studeren uit of af. Amsterdam is een creatieve stad, daar gaat het wel goed, aldus van der Poel.

Eind 2013 werd al bekendgemaakt dat de Fotoacademie in Nijmegen per 1 juli 2014 zou stoppen met haar activiteiten. Destijds werd gezegd dat de andere vestigingen buiten Amsterdam fors zouden worden afgeslankt. Nu is bekend dat de Fotoacademie enkel nog in de hoofdvestiging te Amsterdam blijft bestaan.

De onderwijsinstelling gaat met het personeel en de studenten in overleg om een oplossing te zoeken. Ze kunnen hun studie eventueel in Amsterdam voortzetten.

De Fotoacademie werd ruim 30 jaar geleden opgericht door Han Sieveking. Lang was de particuliere opleiding enkel in Amsterdam gevestigd, sinds 2006 kwamen er meerdere vestigingen bij.

Geen Photo Academy Award dit jaar

Ook zal er dit jaar geen Photo Academy Award georganiseerd worden. De belangrijkste geldschieter van de prijs, Fotomuseum Den Haag, heeft zich teruggetrokken. Wim van Sinderen, conservator van het museum, verklaart op PhotoQ dat de programmering van het museum te vast lag. Naast de Photo Academy Award exposeert Fotomuseum Den Haag ook jaarlijks de Zilveren Camera, het museum heeft besloten om daar wel mee door te gaan. De Fotoacademie zoekt naar een nieuwe grote sponsor om de Photo Academy Award in de toekomst weer te kunnen organiseren.