Fotoacademie is 'Present' tijdens Rotterdamse Museumnacht

Redactie 1251 0
Op zaterdag 5 maart kun je voor de tiende keer de nacht doorbrengen in Rotterdamse musea. De Fotoacademie die in 2009 de Nieuwe Maan won is ook dit jaar weer aanwezig tijdens de Museumnacht en belooft heel wat moois te organiseren.

De Nieuwe Maan is een aanmoedigingsprijs voor het beste programma tijdens de Rotterdamse Museumnacht. In 2009 won de Fotoacademie de prijs. Dit jaar  belooft de academie samen met de Fotogalerie Rotterdam met het thema ‘Present’ te zorgen voor een uitgebreid, multidisciplinair programma en als ‘present’ een pluriform en cultureel feest te geven.

Multiculti feest

Om een beeld te geven van wat feest tegenwoordig betekent in onze multiculturele samenleving zorgt de Fotoacademie voor de centrale expositie ‘FEEST’. Daarvoor hangt er werk van documentair fotograaf Mike Harris en is er een verspreide expositie van fotografen en studenten die meerdere ruimtes in mochten richten.

Niks te missen

Eenmaal de smaak te pakken, verzon de Fotoacademie nog een mooie extra voor het jubileum. Tijdens de Museumnacht kun je namelijk een look-a-like Warhol maken in een levende portretmachine.

Bang om te lang op deze locatie te blijven hangen en de evenementen in de rest van de stad te missen? Geen nood, de Fotoacademie belooft dat er beeldverbindingen zullen zijn met andere galerieën en musea in Rotterdam.

Foto © Mike Harris

FEEST

De expositie 'FEEST' is ook buiten de Museumnacht te zien. Van 18 februari tot 15 maart kun je in de Fotogalerie Rotterdam (Fotoacademie) de tentoonstelling bekijken.

Foto © Mike Harris

Deelnemende kunstenaars:

Nationale en internationale deelnemende kunstenaars aan 'FEEST' zijn: Peter Dellenbag (Fotograaf), Marga Tupang (student fotograaf/vormgever), Helen Martina (keramiste), Pieter Lemmens (fotograaf), Abner Preis (performance/installatie), Josilda de Conceição (fotograaf), Nino Purtskhvanidze (installatie/fotograaf/documentaire maakster), Sérgio Godoy (fotograaf), Chico Colombo (fotograaf), Mike Harris (fotograaf), Miranda Vijfvinkels (fotograaf), Eduard Evenblij (fotograaf), Arbitrair (studenten Willem de Kooning Academie, grafische vormgeving) en Anton Schrauwen (edelsmid).

Foto © Marga Tupang

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie