Fotoacademie: Geen fotograaf? Geld terug

Julian 959 0
De Fotoacademie gaat studenten de garantie geven dat ze na hun opleiding ook echt hun brood kunnen verdienen in de fotografie. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan krijgen ze het volledige collegegeld terug.

De garantieregeling geld voor studenten die na 1 september 2010 beginnen met hun opleiding tot fotograaf. Wie twee jaar na het succesvol afronden van opleiding niet zijn geld kan verdienen met fotografie, krijgt zijn collegegeld terug.

Jaarlijks studeren zo’n 50 tot 60 studenten af aan de Fotoacademie. Uit onderzoek van de opleiding onder de afgestudeerden blijkt dat ze vrijwel allemaal werkzaam zijn als fotograaf. Daarom durft de Fotoacademie daar nu ook een garantie aan te verbinden. Directeur Han Sieveking verwacht dat slechts een zeer klein percentage aanspraak zal maken op de regeling.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen wordt van de afgestudeerde student verwacht dat deze zich drie dagen per week bezig houd met het zelfstandig ondernemen als fotograaf. Ook dien je gedurende de twee jaar naar de drie ‘terugkomdagen’ op de Fotoacademie te komen, waar je adviezen krijgt over het vak. Mocht het ondanks alles niet lukken om van fotografie te kunnen leven, krijg je het volledige collegegeld terug.

Meer informatie over de opleidingen tot fotograaf vind je op www.fotoacademie.nl.