Foto van Huawei niet met smartphone gemaakt

Foto van Huawei niet met smartphone gemaakt

Nadja Geskus 5908 0
De Chinese fabrikant Huawei plaatste recent deze foto op Google+. Ze benadrukte de kwaliteit van het dual-camera systeem van de Huawei P9. Een prachtige foto, met weinig scherptediepte, een mooie kleurbalans en ook nog een prachtige lens flare. Wat er alleen niet bij verteld werd, is dat deze foto helemaal niet met de smartphone gemaakt is, maar met een DSLR uitrustig van ongeveer €4.000,-.

Fout van Huawei

Huawei had er geen rekening mee gehouden dat Google+ de EXIF gegevens beschikbaar stelt van alle foto’s. Na wat graafwerk kwam Android Police er achter dat de foto niet met de Huawei P9, maar met een Canon EOS 5D Mark III werd gemaakt, met een EF 70-200mm f/2.8L IS II USM objectief. De uitrusting kost bij elkaar zo’n €4.000,-. Huawei heeft de post verwijderd.

‘We zijn erin geslaagd om een prachtige zonsopgang te fotograferen met Ella. De Huawei P9 dual Leica-camera maakt het een waar genot om foto’s zoals deze te nemen bij weinig licht.’ Het bijschrift zegt niet letterlijk dat deze foto met een Huawei P9 is gemaakt, maar het wordt wel duidelijk geïmpliceerd.

Foto van Huawei niet met smartphone gemaakt

Niet de bedoeling

Huawei geeft te kennen dat het niet de bedoeling was om mensen te misleiden. ‘De foto, die professioneel werd genomen tijdens het filmen van een advertentie, werd gedeeld om mensen te inspireren. We erkennen dat we duidelijker hadden moeten zijn in ons bijschrift. Het was niet de bedoeling om mensen te misleiden. Onze excuses hiervoor. Het beeld is verwijderd,’ aldus Huawei, die dit in een verklaring aan The Verge gaf.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja