Foto van geluk wint Anne Frank-fotowedstrijd

Redactie 1614 0
De 18-jarige Nadya Gorodeskaya uit Rusland heeft de Anne Frank-fotowedstrijd Sources of Inspiration 2007 gewonnen. De 12-koppige jury bestaande uit jonge talentvolle fotografen koos unaniem voor haar foto.

De jury moest kiezen uit de inzendingen van ruim 600 jongeren. Met een foto en onderbouwing moesten de deelnemers een thema waarover Anne Frank in haar dagboek schreef verbeelden. Volgens de jury straalt het winnende portret van de man levensvreugde uit en is de compositie origineel en expressief. Met onderstaande foto en onderbouwing beeld Nadya Gorodeskaya het thema geluk uit.


 Foto: Nadya Gorodeskaya

“Ivan is een heel gelukkige en opgewekte man. Zijn hele leven heeft hij in een klein dorpje gewoond en hier is hij heel gelukkig mee. Hij heeft een lieve vrouw en geweldige kinderen. Ook al is hij al zijn tanden, zijn gezondheid en zijn gehoor kwijt, hij is niet teleurgesteld. Hij klaagt niet over zijn leven, hij voelt zich elke dag opnieuw gelukkig. Deze foto laat die blijdschap ook zien. Hij voelde zich goed omdat ik hem wat aandacht gaf.”

Wedstrijd
De wedstrijd voor jongeren tussen de 10 en 18 jaar, georganiseerd door de Anne Frank Stichting is inmiddels aan zijn derde editie toe. Ook in 2008 kunnen jongeren foto’s insturen om uit te beelden en te onderbouwen hoe zij aankijken tegen de zeven thema’s: vrijheid, goedheid, geven, moed, geluk, menselijkheid en betekenis. Insturen kan tot 1 oktober 2008.

Voor meer informatie over de wedstrijd en de foto’s van de prijswinnaars, zie: www.annefranktree.com.


Reageren?
Klik hier
afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie