Foto nieuwe Bentley Mulsanne 53.1 miljard pixels groot

Foto nieuwe Bentley Mulsanne 53.1 miljard pixels groot

Nadja Geskus 11133 5
Het Britse luxe automerk Bentley bracht, met de release van hun nieuwe Mulsanne Extended Wheelbase, ook een bijzondere foto uit. De foto is 53.1 miljard pixels groot.

53.1 biljoen pixels

Groot, groter, grootst. Dat moet het automerk hebben gedacht. Het Britse automerk besloot namelijk groots uit te pakken met hun nieuwe Mulsanne Extended Wheelbase en tegelijkertijd legt het automerk de nadruk op de details van de auto. Om de auto te promoten besloot het bedrijf een foto van de auto te laten maken op de Golden Gate Bridge in San Francisco. Dit deden ze met behulp van een methode die het mogelijk maakt om een gigantische hoeveelheid detail vast te leggen. Om precies te zijn; 53.1 miljard pixels aan detail. Ter vergelijking: je smartphone camera van 16MP maakt ongeveer 3.300 keer kleinere foto’s dan dit.

Foto nieuwe Bentley Mulsanne 53.1 biljoen pixels grootLees ook: 365-gigapixelpanorama van de Mont Blanc

NASA

De fotografische methode die werd gebruikt voor het maken van deze foto, is eigenlijk ontwikkeld door NASA. NASA gebruikte deze methode bij de Mars rover om zo grote panorama’s te kunnen schieten, die bestonden uit honderden aan elkaar gemaakte foto’s. Bij deze foto is diezelfde techniek gebruikt. Bentley gebruikte ongeveer 700 afzonderlijke foto’s die werden samengesteld tot één beeld. Je staat in de foto op zo’n 700 meter afstand van de nieuwe Bentley en kijkt er een beetje op neer. Vanaf dat punt kun je geheel inzoomen tot het logo op de passagiersstoel. Grappig feitje: het logo bestaat uit 4500 steken.

Het effect van deze bijzonder grote foto kun je ervaren op de website van Bentley.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja

afbeelding van René_A

Over deze foto heb ik mijn twijfels.
Wagen is erin gezet. Rijdende wagen zo scherm en al de rest niet?
Wel prachtig gedaan als als reclamestunt

afbeelding van Nicolas_T

Panning?

afbeelding van Anoniem

Kijk voortaan even uit met het vertalen van billion.
Je vertaalt het op 2 plekken anders. Eerst met miljard en dan met biljoen. Het moet natuurlijk beiden miljard zijn.

afbeelding van Henk66

"eigenlijk ontwikkeld door NASA" is het dan met gigapan(.com) software gemaakt? Vraag me wel of of de hele foto hoge resolutie is. Als je steeds blijft inzoomen op 1 punt dan heb je in de hoeken geen extra pixels nodig...

afbeelding van ewouthuibers

Het verhaaltje klinkt mooier dan wat je op de website te zien krijgt. Vooral een beetje vreemd is die bewegings onscherpte in een gestitchde foto. (onscherpte door mee bewegen met het onderwerp) En vanwaar die ene lensflair? Het zijn toch heeel veel samengevoegde foto's? Er is zeker een digitaal sausje over deze foto gegoten, maar wel een opgeklopt sauasje wat de pixels betreft.