Foto Festival Leiden 2013

Ymke Frijters 1792 0
Op 5 oktober gaat het eerste Foto Festival Leiden van start. Het thema is 'een bespiegeling van het hedendaagse leven'. In de binnenstad van Leiden toont het festival op grote zuilen 80 foto's van 20 fotografen van fotoacademies en fotovakscholen.

Jip Broeks
Foto: Jip Broeks - 'Pretty Old Models'

Stichting Talentvolle Fotografen

Deze eerste editie van het Foto Festival Leiden wordt georganiseerd door de dit jaar opgerichte Stichting Talentvolle Fotografen. De stichting wil een podium bieden aan nieuw fotografietalent. Michaël Roumen (Cultuurmakelaar van het Cultuurfonds Leiden) opent het festival op 5 oktober om 16.00 uur in Galerie Amber.

David in den Bosch
Foto: David in den Bosch - 'Because Women Work'

Selectie

Voor het Foto Festival heeft een jury uit ruim 400 inzendingen 20 fotografen gekozen. De jury bestaat uit Jean-Jacques Almanza, Monique Beijart, Maartje van de Heuvel, Joachim Naudts en Wim van Sinderen. De foto's zijn gemaakt door fotografiestudenten en per fotograaf worden vier foto's tentoongesteld.

 
Foto: Jeannette Cornelisse - 'Schuld Bekennen'

Jaarlijks festival

Tot en met 5 november zijn de foto's te zien aan het Stadhuisplein, de Hooglandse Kerkgracht, het Hooglandse Kerkplein en de Nieuwstraat. Het Foto Festival Leiden zal ieder jaar plaatsvinden in de Leidse binnenstad.

afbeelding van Ymke Frijters

Ymke Frijters | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Ymke