Foto en specificaties Canon EF 50mm f/1.8 STM uitgelekt

Julian 2407 3
Er gaan al jaren geruchten over de komst van een nieuw Canon EF 50mm-objectief. De introductie lijkt nu nabij te zijn. Digicame-info heeft een foto en specificaties van de EF 50mm f/1.8 STM gepubliceerd.

Update: De Canon EF 50mm f/1.8 STM is aangekondigd. Lees hier onze preview.

Het Japanse Digicame-info heeft een foto en specificaties gepubliceerd van de Canon EF 50mm f/1.8 STM. Regelmatig publiceert de website vlak voor de introductie van nieuwe producten foto's en informatie, we verwachten dat de introductie van het nieuwe standaardobjectief dan ook nabij is.

De Canon EF 50mm f/1.8 STM wordt de opvolger van de EF 50mm f/1.8 II. Dat objectief stamt uit 1990, het nieuwe objectief krijgt dan ook de nodige vernieuwingen.

Het optisch ontwerp bestaat vermoedelijk uit zes elementen in vijf groepen. De autofocusmotor is van het STM-type. Deze stappenmotor moet voor stille scherpstelling zorgen en werkt ook optimaal samen met het Dual Pixel AF-systeem van camera's zoals de Canon EOS 70D en 7D Mark II.

Met een gewicht van 160 gram is het nieuwe objectief dertig gram zwaarder dan zijn voorganger. De lengte van het objectief bedraagt 39,3mm. De EF 50mm f/1.8 STM krijgt 'full time manual focus', wat inhoudt dat de focusring ook in de AF-stand bediend kan worden. Bij de huidige EF 50mm f/1.8 II wordt dat afgeraden.

In tegenstelling tot sommige geruchten krijgt het objectief geen IS-beeldstabilisatie. Eerder ging in het geruchtencircuit een foto rond van een 50mm f/1.8 IS-objectief, deze werd echter al snel als 'fake' bestempeld.

Wanneer Canon de EF 50mm f/1.8 STM officieel aankondigt is nog niet bekend. Volgens eerdere geruchten is de productie al van start gegaan. We verwachten dan ook dat het niet lang meer zal duren.

Canon EF 50mm f/1.8 STM

afbeelding van Mike

Ben benieuwd, hoop dat de prijs niet al te ver boven de "oudere" versie's gaat uitsteken.

afbeelding van Lars Lensink

Ik las op Zoom.nl dat de prijs rond de €135 zou gaan liggen

afbeelding van Julian

De adviesprijs is 135 euro, staat ook in onze preview.