Foto begrafenis Kim Jong-il gemanipuleerd

charlottelipic 4380 4
Het Korean Central News Agency heeft een foto van de begrafenisstoet van Kim Jong-il gemanipuleerd. Een groepje mensen is uit de foto geknipt. Dit kwam aan het licht nadat Kyodo News, een Japans agentschap, een foto publiceerde van de situatie een paar seconden eerder, waar het groepje wel op te zien is.

Het is onmogelijk dat de groep mensen in de paar seconden tussentijd is weggelopen en in de sneeuw zijn ook geen voetsporen van weglopende mensen te zien. De voetsporen die ze achterlieten toen ze aankwamen zijn ook weggewerkt.

Korea manipulatie

Persbureau's

Afgelopen woensdagochtend verscheen de bewerkte foto op de site van de New York times. De European Pressphoto Agency (E.P.A), Reuters en Agence-France Presse (A.F.P) publiceerden de foto. A.F.P laat donderdag weten dat de foto is gemanipuleerd door de bron en niet bij hun eigen persbureau. De E.P.A beaamt dit en vertelt inmiddels te weten dat de leverancier van de foto het beeld bewerkt heeft.

De foto's zijn verwijderd van de sites van de persbureaus. Waarom de foto van de begrafenisstoet bewerkt is, is niet bekend gemaakt.


De foto van Kyodo News


Met een rode lijn bij de limosine heeft The Times laten zien hoe weinig tijd er tussen het schieten van de twee beelden heeft gezeten.

afbeelding van stephandelaat

Als dit nu het ergste was wat er gemanipuleerd word in noord Korea!

afbeelding van Andre H.

Ik vind het verbazingwekkender dat er zoveel mensen juist wel 'echt' daar staan!

afbeelding van Eric K

Stemmingmakerij. Dit manipulatie noemen is het manipuleren van westerse vooringenomenheid.

afbeelding van Anonymous

Volgens mij zijn er wel meer mensen verdwenen in Noord Korea en wel op minder aangename manier dan op deze foto