Foto’s van Syrië voor en na de burgeroorlog

Foto’s van Syrië voor en na de burgeroorlog

Nadja Geskus 1428 0
De burgeroorlog in Syrië staat veel mensen nog bij. Maar de nasleep van de strijd zien we vaak niet. In deze fotoserie worden plaatsen in Aleppo getoond van voor en na de burgeroorlog; een compleet verwoeste stad.

Verwoesting Syrië

19 juli 2012, de dag dat de ellende in Aleppo, de grootste Syrische stad, begon. De eens zo prachtige en bruisende plaatsen van de stad, werden binnen de kortste tijd compleet vernield. Bommen, evacueren, duizenden doden. De verwoesting was immens. Er rust nu een dikke laag zand op de verwoeste gevels en overblijfselen van monumenten en gebouwen.

Voor en na

Olympia Restaurant publiceerde de oude en nieuwe foto's van Aleppo naast elkaar. De foto’s tonen de enorme verwoesting binnen de stad. Elke foto is op exact hetzelfde punt genomen als de vroegere foto.
‘Deze beelden tonen onze geliefde stad, hoe het was en hoe het is na de sabotage, vernieling, plunderingen en het afbranden van monumenten, historische plaatsen, huizen, moskeeën, kerken en de markten,’ vertelt het restaurant op hun Facebook. 

Bekijk hieronder een selectie van de foto’s van Olympia, de rest van de serie is te zien op de Facebook-pagina van Olympia.


Foto's: Olympia
afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja