Follow focus voor minder dan 135 euro

jesse kraal 4990 3
We hebben je al eerder goedkope follow focus-systemen laten zien. Ditmaal een echte follow focus, maar wel voor een lage prijs. De RJ follow focus is via Ebay in huis te halen voor minder dan 135 euro.

Bijna alles wat in de westerse wereld populair is, weten de Chinezen te kopiëren en voor een lagere prijs te verkopen. Het leek dan ook een kwestie van tijd voor er een voordelige Chinese variant zou komen van de prijzige follow focus-systemen die we hier kennen.

RJ Follow Focus

Die tijd is aangebroken, de RJ Follow Focus wordt door diverse (Engelse) ebay-verkopers en dealextreme.com aangeboden voor minder dan 135 euro inclusief verzendkosten. Dat je voor dat geld toch een heel aardig apparaat krijgt lijkt te worden bevestigt door onderstaande review van mediahalo.com. De grote draaiknop lijkt voldoende tegendruk te geven en bijna geen speling te hebben. Wel heb je voor de vrijwel geheel metalen follow focus een (standaard) rig nodig om deze op te monteren.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Luuk de Kok

Erg interessant om te zien hoe hard de technologie wel niet gaat.
Overmorgen begint de IBC weer in Nederland en ik hoop dat het bedrijf achter deze follow focus ook aanwezig is zodat ik hem kan testen, erg interessant aangezien ik geen fan ben van de plastic D|focus en anders kom ik uit bij de nieuwe Hangrip die gelijk weer 200 euro kost.
Ik ben benieuwd!

afbeelding van JPScine

Heel kort:

90% van de kwaliteit van een Chrosziel.
10% van de prijs van Chrosziel.

De prijs kwaliteitsverhouding is dus 80% beter.

afbeelding van Jan Theunissen

Ach ja, er zijn zat producten dat inmiddels al door de Chinezen zijn ontworpen en bedacht maar dan plakken ze een Westerse label op. Dus kopieëren van producten is schijn bedrieg. Waar staan de hi-tech machines parken en know-hoe tegenwoordig? Niet meer hier hoor. Kortom, we kennen in het verleden te weinig kwaliteits spullen uit China omdat men niet beter weet dan prullaria's en goedkope spullen die men hier importeren.