Follow-focus van 50 dollar succes op Kickstarter

jesse kraal 2727 2
Op crowdfundingwebsite Kickstarter kunnen mensen met een goed idee geld inzamelen om het idee om te zetten in een daadwerkelijk product. Wiley Davis bedacht een follow-focus die slechts 50 dollar moet kosten en haalde daarmee reeds 30.000 dollar op.

In tegenstelling tot de gebruikelijke follow-focus-sytemen gebruikt die van Davis geen tandwielstelsel voor de overbrenging. In plaats daarvan is er slechts één tandwiel, dat via een as verbonden zit aan een grote hendel. Via een getande riem om de scherpstelring van het objectief, kun je de scherpstelling bedienen.

FDFF

Zelf investeren

Het idee lijkt even simpel als briljant en dat heeft al ruim vierhonderd mensen (op het moment van schrijven) op Kickstarter er toe gezet om te investeren in het product. Zijn doel om 10.000 dollar binnen te halen is hiermee ruimschoots gehaald, de teller staat momenteel op ruim 30.000 dollar. Voor een investering van minimaal 60 dollar steun je niet alleen het project, maar krijg je de FDFF (Fifty Dollar Follow Focus) thuisgestuurd.

FDFF

Klein nadeel

Er kleeft overigens wel een klein nadeel aan de FDFF. Door het ontbreken van een tandwielstelsel staat de hendel waarmee je de scherpstelling bedient, haaks op het objectief. Hierdoor kun je geen volledige slag maken en dus geen extreme verstellingen doen. Om dit probleem te verkleinen, komt er ook een groter tandwiel beschikbaar, zodat je langere 'focuspulls' kunt uitvoeren.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Anonymous

Het gebeurt echt hééél vaak dat afbeeldingen bij een artikel niet worden weergegeven, eigenlijk in elk artikel wel. Misschien iets om eens naar te kijken?

afbeelding van Julian

Heel storend inderdaad. Excuses voor het ongemak. Mocht je het bij een artikel tegenkomen dan horen we het graag (via het contactformulier bijvoorbeeld) zodat we de afbeelding weer toe kunnen voegen. We zoeken ondertussen ook hard naar een permanente oplossing.