Foka Camera Experience Centers

Mark Moed 1360 0
Foka heeft haar Rotterdamse Superstore geheel vernieuwd. Er zijn nu 15 Camera Experience Centers voor camera's en objectieven beschikbaar. Foka toont de belangrijkste merken in haar Superstore. Elk Camera Experience Center bestaat uit een vitrine met een ruime sortering producten van een bepaald merk en de mogelijkheid om de apparatuur uit te proberen. Veel camera's zijn op statieven gemonteerd zodat de klant een apparaat kan bekijken en uitproberen.

Foka heeft haar Superstore in Rotterdam volledig vernieuwd. In 15 Camera Experience Centers worden belangrijke merken als Canon, Nikon, Panasonic, Olympus, Leica, Fujifilm, Sony, Pentax, Samsung, Sigma, Tamron, Tokina en Zeiss, alsmede een aantal high-end compactcamera's in het zonnetje gezet.

Het idee van de nieuwe opzet is dat de klant de apparatuur daadwerkelijk in handen kan nemen en er mee kan werken. Dat kan ook gaan om producten die men misschien alleen van internet kent, zoals een bijzondere fisheye of imposant teleobjectief.

Groot assortiment

In elke Camera Experience Center is een vitrine geplaatst met bijna het gehele assortiment van een bepaald merk. De apparatuur is klaar om uitgeprobeerd te worden. Elk Center beschikt ook over een balie met statiefkoppen met apparaten, zodat de klant nog gemakkelijker iets uit kan proberen. Op verzoek kan elk gewenst objectief of accessoire op deze camera's (of de eigen camera) geplaatst worden.

Touch and try

Er zijn een aantal comfortabale zithoeken waar de klant onder het genot van een kopje koffie of thee rustig met een van de deskundige Foka-adviseurs kan praten. Het is geen enkel probleem om testopnamen met de gewenste apparatuur te maken, de klant mag het geheugenkaartje met de gemaakte opnamen gratis mee naar huis nemen om ze daar op de eigen computer te beoordelen.

afbeelding van Mark Moed

Mark Moed | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Mark