Smartphone-camera's worden beter en beter

Focus op fotografie: Asus Zenfone 3 Zoom

Fabienne Keijzer 588 0
Smartphonefabrikanten hebben het maar wat goed door, een telefoon kan tegenwoordig niet meer zonder een goede camera. Ook Asus heeft die boodschap begrepen en introduceert de Zenfone 3 Zoom met dual camera aan de achterkant en een 13 megapixel selfie-camera.

Smartphone legt de focus op fotografie: Asus Zenfone 3 Zoom

Asus komt met een nieuwe phablet, een kruising tussen een telefoon (phone) en een tablet, die volledig gericht is op fotografische mogelijkheden. De Asus Zenfone 3 Zoom heeft een dubbele camera aan de achterkant, net als bijvoorbeeld de iPhone 7 Plus van Apple. Beide camera’s beschikken over 12 megapixels, waarvan de ene een brandpuntsafstand van 25mm en de andere 56mm met 2.3x optische zoom. De camera aan de voorkant van de smartphone, ook wel de selfie-camera genoemd, heeft 13 megapixels en kan flitsen middels het oplichtende scherm.

Bokeh en 5,000mAh batterij 

Door de dubbele camera bootst de Asus Zenfone 3 Zoom het bokeh-effect na met een portretmodus. Een soortgelijke functie is te vinden in de iPhone 7 Plus. De lichtgevoelige camera’s van de nieuwe telefoon zouden ook uitzonderlijk presteren in situaties met weinig licht en het toestel ondersteunt ook raw-bestanden. Naast de fotografische specificaties heeft de telefoon een 5.5-inch scherm, een aluminium behuizing en een Qualcomm Snapdragon 625 processor. Ook krijgt de telefoon een krachtige batterij van maar liefst 5.000mAh. Daarmee kun je urenlang foto’s maken!

Asus Zenfone 3 ZoomAsus Zenfone 3 Zoom
In deze video van techwebsite CNET krijg je een impressie van de werking van de telefoon.

 

 

Smartphonefotografie 

De meeste smartphonefabrikanten hebben de boodschap begrepen: een goede camera is een must. Zo kwam onlangs bijvoorbeeld de Kodak Ektra uit, een smartphone speciaal voor de fotograaf. Of de Google Pixel die volgens DxO de beste smartphone-camera ooit zou hebben. Laat jij je beïnvloeden door de kwaliteit van de camera bij aanschaf van een nieuwe smartphone?

Lees ook: Toekomstige smartphone lenzen dunner dan een mensenhaar

afbeelding van Fabienne Keijzer

Fabienne Keijzer | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Fabienne