Foam_mobiel: fotomuseum op locatie

Redactie 494 0
De Foam_mobiel van Fotografiemuseum Amsterdam biedt workshops en tentoonstellingen op locatie, aan groepen uit Amsterdam en omgeving die geen mogelijkheden zien om af te reizen naar het museum.

Mobiel fotomuseum
De Foam_mobiel bestaat uit een door kunstenaars verbouwde brandweerauto en herbergt les- pakketten, fotomateriaal, laptops, camera’s en/of een kleine ten- toonstelling. Met het mobiele museum kan Foam op locatie workshops geven waarbij deel- nemers op een actieve en speelse manier kennis maken met de verschillende facetten van fotografie. Ervaren museumdocenten be- geleiden de deelnemers tijdens de workshops. De workshops worden o.a gegeven op Brede Scholen, buurthuizen, festivals en diverse vormen van buitenschoolse opvang. Ook is het mogelijk om een project op maat aan te vragen.

foto: Amber Beckers

What's your story?
De Foam_mobiel is onderdeel van het project 'What's your story?'. Dit project daagt jongeren uit hun eigen verhaal te vertellen bij foto's, in Foam of daar buiten. Deelnemers geven tijdens de workshops zelf betekenis aan beeld en beeldcultuur.

Foam_mobiel wordt mede mogelijk gemaakt door het VSB Fonds, de Mondriaan Stichting en het Prins Bernard Cultuurfonds.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie