Foam_Fusion: Fotografiefestival 24 en 25 mei

Redactie 571 0
Komend weekend vind in het Fotografiemuseum Amsterdam de tweede editie van Foam_Fusion plaats. Het evenement is een verzamelplaats voor fotoliefhebbers uit binnen en buitenland en is gratis te bezoeken.

Dynamisch fotoweekend
Na een zeer succesvolle eerste editie in 2006, organiseert Foam_Fotografiemuseum Amsterdam op 24 en 25 mei 2008 voor de tweede keer Foam_fusion. Foam_fusion is een dynamisch fotoweekend voor een breed publiek van fotografieliefhebbers. Twee dagen lang zal Foam een ontmoetingsplek zijn voor (inter)nationale gasten en bezoekers. Het programma bestaat uit diverse activiteiten; films en documentaires, presentaties en projecties, discussies en debatten, tweegesprekken, workshops, portfoliobesprekingen, een fotoboekenmarkt, een dansvoorstelling en nog veel meer.


Klik hier voor het complete programma (pdf-formaat)


Programma
In samenwerking met verschillende partners als IDFA, Nufoto.nl, Cinemien, Stichting Nowhere en Paradiso wordt een bijzonder programma opgezet. Er is bijvoorbeeld een speciaal filmprogramma met films en documentaires van, over en door fotografen. Foam heeft tijdens dit weekend o.a. een primeur met de voorvertoning van de documentaire ‘Annie Leibovitz: Life through a Lens’(2007, distributie: Cinemien). In verschillende discussies en debatten worden uiteenlopende en actuele thema’s over fotografie behandeld. Fotografen Jacob Holdt, Christopher LaMarca, Sander Veeneman e.a. tonen hun werk en wijden uit over de rol van de ‘geëngageerde fotograaf’. Er wordt gedebatteerd over auteurschap, Nufoto.nl gaat in op de trend van de burgerjournalistiek, Hans Kemna, Alexander Schouten (UvA) en MySpace praten over de fotografische zelfrepresentatie van jongeren op profielsites en er wordt gediscussieerd met verschillende fotografieverzamelaars.

Performances
Naar aanleiding van de tentoonstelling ‘STASI - Secret Rooms’ vindt er een bijzondere dansperformance plaats o.l.v. Skin/André Gringas en Skin/Nanine Linning. In samenwerking met Stichting Nowhere en Palabras (Paradiso), zullen ‘spoken-word’ artiesten tijdens het festival een eigen poëtische interpretatie van een foto ten gehore brengen.

Fotografie-experts zullen tijdens Foam_fusion meegebrachte oude, bijzondere of gevonden foto’s van bezoekers op waarde schatten. De pareltjes onder deze foto’s zullen in Foam worden gepresenteerd.


Het dagprogramma van Foam_fusion begint zaterdag 24 mei om 11.00 en loopt t/m zondagavond 18.00 uur. Er is tevens een feestelijk avond programma. Foam_fusion is gratis toegankelijk.

Meer informatie: www.foam.nl


Bron: persbericht

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie