Foam projectlocatie in Amsterdam Nieuw-West

Julian 1316 0
Foam_Fotografiemuseum opent 19 mei een driejarige projectlocatie aan het Confuciusplein in Amsterdam Nieuw-West. De locatie wordt een ontmoetingspunt waar mensen leren over fotografie, over elkaar en de buurt.

Het driejarige project ‘West Side Stories - Foto’s en verhalen uit Amsterdam Nieuw-West’, dat mede mogelijk is gemaakt door de woningcorporaties Ymere en Far West wordt op 19 mei 2010 tijdens een buurtfeest op het plein feestelijk geopend.

Drie jaar lang geeft Foam aan verschillende bewonersgroepen uit Geuzenveld- Slotermeer (gezinnen, kinderen, bejaarden, schilderclubs, psychiatrische patiënten, jongeren etc.) fotografieworkshops waarbij mensen zichzelf en hun wijk in beeld brengen. Daarnaast haalt Foam professionele fotografen naar de wijk voor speciale projecten en workshops. In de locatie aan het Confuciusplein worden de resultaten uit de workshops tentoongesteld en kunnen bewoners dagelijks binnen lopen om naar fotografie te kijken of workshops te volgen.

Al vanaf januari 2010 is Foam actief aanwezig in de wijk en heeft intensief contact met de bewoners over de invulling van het programma van de komende drie jaar. In april 2010 is Foam met een kleine groep enthousiaste kinderen de eerste serie workshops gestart.

‘West Side Stories’

Op 19 mei opent Foam de ‘West Side Stories’ dependance (adres: Confuciusplein 14) met een grote fotografietentoonstelling die op de dag zelf met de wijkbewoners wordt gemaakt. Mensen die elkaar niet of nauwelijks kennen worden gestimuleerd elkaar te ontmoeten en samen hun portret te laten nemen. Drie weken voorafgaand aan het feest is het fotohokje al te vinden op verschillende locaties in de wijk. Deze foto's worden op de dag zelf groot vertoond rondom het Confuciusplein en in de dependance van Foam.


West Side Stories Impressie van de gevel aan Confuciusplein 14