Foam presenteert nieuwe tentoonstelling in Museum Van Loon

Foam presenteert nieuwe tentoonstelling in Museum Van Loon

Redactie DIGIFO... 1244 0
Foam, het fotografiemuseum in Amsterdam, organiseert deze zomer opnieuw een tentoonstelling in de historische kamers van het Museum Van Loon. In de tentoonstelling genaamd 'Second Skin' verkennen vijf hedendaagse kunstenaars door middel van film en fotografie het menselijk lichaam.

De kunstenaars willen een nieuw licht werpen op ons zelfbeeld, dat door de hedendaagse selfiecultuur snel aan het veranderen is. Dit doen ze alle vijf op hun eigen unieke wijze. Zo gebruikt Thomas Mailaender uit Frankrijk het lichaam als doek, door met een UV-lamp negatieven op de huid van zijn modellen te branden en creëert Shai Langen letterlijk 'second skins' waarmee hij het lichaam vervormt en vastlegt op film.Foam Second SkinHester 08 2015 © Asger CarlsenFoam Second Skin Tandem Lime 2014 © Manon Wertenbroek Foam Second Skin Imago Deo 2 2011 © Shai Langen

Foam in Van Loon

Dit is de vierde keer dat de twee musea samenwerken. In 2005, 2009 en 2012 gebeurde dit al eerder. 'Second Skin' is in Museum Van Loon te zien, omdat Foam tijdelijk dicht is vanwege de opbouw van een grote overzichtstentoonstelling van Helmut Newton.

De tentoonstelling is van 3 juni tot en met 18 september 2016 te zien in Museum Van Loon. Entree kost € 9,-.

Voor meer informatie kun je op deze website kijken.

afbeelding van Redactie DIGIFOTO Pro

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie