Foam organiseert STOP.MOTION event

Julian 545 0
Foam_Lab organiseert vrijdagavond 29 januari het eerste stop motion event van Nederland. Op de avond wordt het spanningsveld tussen fotografie en film onderzocht en vinden er diverse projecten plaats.

Stop motion is van alle tijden, maar ook heel actueel. Denk aan videoclips a la The White Stripes, de nieuwe Nike ‘bezet’ commercial voor het WK 2010 (zie filmpje onderaan) en de YouTube hype rond Lasse Gjertsen.

Tijdens de avond kun je als bezoeker de evolutie van foto naar film zelf beleven en er ook echt onderdeel van worden. Bij STOP.MOTION maak je zelf filmpjes, fotografeer en knutsel je flipboekjes en verbaas je je over de wereld die stop motion heet.  

Programma

Superelectric en André Maat (makers van de Kraak & Smaak videoclip ‘Squeeze Me’) maken een kettingreactie-animatie met daarin alle bezoekers van STOP.MOTION. Ype en Willem, bekend uit NRC Next, maken ter plekke een fotostrip waar iedereen de hoofdrol in kan spelen. Keith Loutit toont een megaprojectie met een uitgebreide selectie van zijn werk. Filmexpert Jeffrey Babcock van Cinemanita houdt in een intieme setting lezingen en toont de meest originele stop motion films uit de geschiedenis. De resultaten van de avond worden door VJ’s bewerkt en getoond. Drankjes en DJ’s zijn aanwezig in het Foam_Café.

STOP.MOTION vind plaats op 29 januari  van 20.00 tot 00.00 uur in Foam. De toegang bedraagt 5 euro pp. Kaarten zijn die avond te koop aan de kassa.