Foam Lab: Flickr op

Julian 1919 0
Waarom brengen we dagelijks uren door op sociale media en niet in het museum? Foam gaat op zoek naar het antwoord tijdens 'Flickr Op'. Met installaties en workshops tovert Foam Lab op 26 augustus het museum om tot een sociaal netwerk.

 

Kom binnen door de sociale hemelpoort en laat jezelf ontpoppen tot een Anton Corbijn-Rockster, beleef de live Foam Farmville en ontwikkel je eigen social media badge. Laat zien wat je ‘liked’, twitter met de tweetbirds en ontmoet beroemde internet celebrities zoals Nyan Cat.

 

Bekijk de beste foto’s van de Foam Lab Flickr-wedstrijd, maak live vrienden en drink samen met je Mutual Friends een Social Cocktail. Iedereen die het antwoord wil vinden op de vraag waarom we allemaal verslaafd zijn aan sociale media, kan meepraten tijdens het debat van Happy Chaos en Willem Popelier.

Sociale netwerken als Facebook, Twitter, Flickr en Youtube nemen veel tijd in beslag. We staan ermee op en gaan ermee naar bed. In een wereld vol pop-ups en banners houden we onze vrienden nauwlettend in de gaten, gluren graag we in andermans leven en maken ons druk over onze profielfoto. Een museum daarentegen straalt rust uit met haar grote witte ruimtes. Je loopt er stil in rond en praat nauwelijks met anderen, of niet? Foam Lab trekt met Flickr Op de sociale netwerken het museum in en gaat op zoek naar de ideale combinatie van het leven online en het fysieke museum.

Foam is voor één avond jouw sociale netwerk. In tegenstelling tot Facebook, Twitter en Hyves is dat niet gratis, voor vijf euro mag je erbij zijn.