FOAM krijgt komende 5 jaar 300.000 euro van BankGiro Loterij

Redactie 464 0
Foam (Fotografiemuseum Amsterdam) krijgt de komende vijf jaar een structurele bijdrage ter beschikking van de BankGiro Loterij. Het museum dat nu ruim zes jaar bestaat is het best bezochte fotografiemuseum van Nederland.

De bijdrage bestaat dit jaar uit 300.000 euro. De vier opvolgende jaren zal het Foam een soortgelijk bedrag ontvangen. De exacte hoogte van dat bedrag is nog niet bekend, dit zal afhangen van de inkomsten uit de loterij, zo laat de BankGiroLoterij in een telefonische reactie weten.

Marlies Krijnen, directeur Foam is zeer verheugd over het vertrouwen van de BankGiro Loterij in de ambities van Foam. “Het is een erkenning van alle insanningen van de afgelopen zes jaar.” Met de bijdrage wil het Foam de vele activiteiten binnen en buiten het museum verder uitbouwen en verdiepen en de dynamiek en vernieuwingsdrift van het museum waarborgen.


Foam, trappenhuis © Maarten Brinkgreve 2006

Foam
Het Foam werd in 2007 door 117.226 mensen bezocht. Op dit moment zijn in Foam tentoonstellingen te zien van de legendarische New Yorkse fotograaf Weegee, de winnaar van de KLM Paul Huf Award 2007 Taryn Simon en van de jonge modefotograaf Joost Vandebrug.

Meer informatie vind je op www.foam.nl

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie