FNAC-beurs voor Jan Banning

Redactie 1499 0
De Franse warenhuisketen FNAC heeft de drie winnaars van haar fotografie-beurs bekendgemaakt. Naast de Nederlandse Jan Banning krijgen ook de Belgische Cedric Gerbehaye en de Engelse Anastasia Taylor-Lind achtduizend euro om hun project te voltooien.

Vorig jaar tijdens het Visa Pour l'Image festival lanceerde FNAC de beurs voor fotojournalisten. Het doel van de prijs is om onafhankelijke fotojournalistiek te stimuleren en financieren, als onderdeel van FNAC's betrokkenheid bij fotografie in het algemeen.

FNAC

FNAC is een warenhuisketen afkomstig uit Frankrijk, met winkels in Europa, Brazilië en Taiwan. Voor deze eerste editie werden de drie finalisten – Jan Banning, Cedric Gerbehaye en Anastasia Taylor-Lind – gekozen uit 46 voorgeselecteerde projecten. Naast de achtduizend euro die zij allen krijgen zal hun werk ook tentoongesteld worden op de volgende editie van Visa Pour l'Image in augustus en september 2011.

Bestemmingen

Banning won de beurs voor zijn project Law and Order, waarvoor hij acht justitiële systemen van over de hele wereld portretteert. Gerbehaye zal haar geld gebruiken om haar project in Zuid-Soedan voor te zetten en Taylor-Lind gaat verder met haar langdurige project waarin ze de leven van de vrouwen die zonder mannen leven documenteert.

Foto © Jan Banning - Law and Order

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie