Flickr verhoogt maximale bestandsgrootte

Julian 1956 0
Flickr-gebruikers met een Pro-account kunnen voortaan foto's van 50MB groot uploaden. Heb je een gratis account, dan kun je nu foto's tot 30MB op de fotocommunity plaatsen. Voorheen lag de limiet op 20MB.

Wie zijn originele jpg-bestanden naar Flickr uploadt kon tot voor kort tegen de limiet van 20MB per foto aanlopen. Camera's met veel megapixels, zoals de 36-megapixel Nikon D800 produceren immers flink grote bestanden.

Flickr heeft de maximale bestandsgrootte nu verhoogd. Op een Pro-account is de maximale bestandsgrootte nu 50MB, heb je een gratis account, dan moeten je afzonderlijke foto's onder de 30MB blijven.

De maandelijkse limieten zijn gelijk gebleven.  Voor gratis accounts is dat 300MB per maand, met een pro-account mag je uploaden zoveel je wilt.

Voor 2006 moest je met een gratis account genoegen nemen met 20MB per maand. Op Pro-accounts kon 2GB per maand geplaatst worden. In 2006 verhoogde Flickr de limiet voor gratis accounts naar 100MB per maand en naar 'onbeperkt' voor Pro-gebruikers.