Flickr presenteert de 25 populairste foto's van 2014

hermanboots 2200 0
Flickr heeft een top 25 van 2014 samengesteld aan de hand van de populariteit in de Flickr-gemeenschap. We zien daarin ook een foto van Adrian Sommeling terug, zijn werk stond al eens bij ons op de cover. De meest bekeken 'foto' van 2014 staat ook op naam van een Nederlander.

In DIGIFOTO Pro 4.2013 spraken we met de Nederlandse fotograaf Adrian Sommeling over zijn foto's en beeldbewerkingskunsten. We vinden een foto van zijn hand terug in de top 25 (die overigens uit iets meer dan 25 foto's bestaat) van Flickr van het afgelopen jaar. De lijst is samengesteld door het meten van verschillende sociale elementen, bijvoorbeeld hoe vaak de foto's werden bekeken en als favoriet zijn geselecteerd.

Onder de finalisten zitten drie winnaars van de 20under20 competitie. Ook een foto van de Rosetta-ruimtemissie bleek populair. De meest bekeken afbeeldingvan 2014 is feitelijk geen foto, maar een render: Ixspreperation2 van Nederlander Mark Rademaker, met 4,355,156 bezoekers. Hij ontwerpt ruimteschepen voor Star Trek-kalenders.

Adrian Sommeling
Foto © Adrian Sommeling, Little Sherlock

mark rademakers
Foto © Mark Rademaker, Ixspreperation2

elena shumilova
Foto © Elena Shumilova, ***