Flickr vernieuwd, gratis 1TB opslag

Flickr in het nieuw, gratis terabyte opslagruimte

jesse kraal 3253 4
Voor het eerst sinds de lancering van fotocommunity Flickr in 2004 krijgt de website een totale make-over. Naast een kek nieuw uiterlijk veranderd er echter veel meer, waarbij de gratis terabyte aan opslagruimte zonder twijfel het meest opvallend is.

Toen Flickr in 2004 werd opgericht, was het een revolutionaire website. Foto's online delen en het werk van anderen bekijken, het sloeg in als een bom. In 2005 neemt Yahoo de website voor een aanzienlijk bedrag over en de website blijft winnen aan populariteit. Toch leek de laatste jaren de klad er een beetje in te komen, er gebeurt in jaren niks aan de functionaliteit en look van de website terwijl Facebook, Instagram en andere sociale media continu vernieuwen.

Flickr

Gratis terabyte

Yahoo lijkt het tij te willen keren en pakt het meteen groots aan. De website onderging een complete make-over, foto's nemen nu een veel prominentere plaats in en het geheel ziet er een stuk frisser uit. Maar het meest in het oog springende is toch wel de terabyte aan gratis opslagruimte die je voortaan krijgt. Inderdaad, duizend gigabyte. Verder kun je je foto's in originele kwaliteit en resolutie bekijken en delen en kun je veel grotere videobestanden uploaden dan voorheen. Dat Yahoo van aanpakken weet, bewijst ook de overname van Tumblr, vrijwel tegelijkertijd met de uitrol van het vernieuwde Flickr.

Flickr
Standaard staat de schuif op 6,5 megapixel, waarbij Flickr uitgaat van de meest gebruikte smartphones. Daarmee wordt ook duidelijk wat voor doelgroep Flicrk voor ogen heeft.

Gigantische upgrade

Het nieuwe Flickr betekent een gigantische upgrade voor niet-betalende gebruikers. Voorheen kon je per maand maximaal 200 foto's uploaden en 300mb aan data verbruiken. Daarnaast kon je foto's slechts bekijken in een maximale resolutie van 1024 pixels aan de langste zijde. Wilde je geen datalimiet of maximaal aantal uploads, dan moest je je abonneren op een zognaamd Pro-account. Ook kreeg je je eigen foto's dan in de originele resolutie voorgeschoteld. Bij het vernieuwde Flickr zijn er geen beperkingen meer voor de gratis accounts.

Flickr

Gratis, geen reclame of dubbel de ruimte voor veel

Pro-accounts behoren nu tot het verleden, wel zijn er twee andere betaalde accounts. De eerste kost je vijftig dollar per jaar en voeg niks toe, maar haalt alle reclame weg. De tweede optie is een stuk prijziger, voor vijfhonderd dollar per jaar wordt je opslagruimte verdubbeld naar twee terabyte.

Flikcr

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Rob_68

Ben erg benieuwd naar de adders onder het gras en de gebruiksrechtvoorwaarden... Gratis bestaat niet...

afbeelding van Anonymous

Ik vraag me toch af waarom ik dan nog een betaalde account zou houden.
Het enige wat je ervoor krijgt zijn statistieken en geen advertenties.
Je kunt voor 20 augustus overstappen naar een gratis account. Het zou wel vervelend zijn geen statistieken meer te hebben.
Aan de andere kant, het lijkt erop dat je voor de oude prijs ($25 per jaar) je Pro account kunt vernieuwen, wat een stuk goedkoper is dan de nieuwe ad-free ($50).

De nieuwe layout is niet echt een vooruitgang, hij gaat full screen, dat is op een 24" monitor veel te breed..

afbeelding van anco kolstee

Geweldige upgrade. Slim!

afbeelding van Anonymous

Apple koopt Flickr en wordt sterk geïntegreerd iOS7.