Flickr gebruikers ten strijde tegen mogelijke overname door Microsoft

Redactie 447 0
Vorige week bracht Microsoft een bod van 44,6 miljoen dollar uit op internetbedrijf Yahoo. Ook de grootste fotocommunity ter wereld, Flickr, is onderdeel van Yahoo. Flickr gebruikers zijn niet blij met deze mogelijke overname.

Binnen enkele dagen hebben meer dan 2000 gebruikers zich verzameld in de ‘Microsoft keep your evil grubby hands off our flickr’ groep. Leden vrezen dat een overname door Microsoft betekent dat de softwaregigant de populaire fotosite zal proberen te integreren in haar eigen webdiensten, zoals de Windows Live Spaces of niet meer te gebruiken is zonder software van Microsoft.  

Andere partijen
Of de overname door Microsoft ook echt doorgaat is nog maar de vraag. Yahoo-CEO Jerry Yang schijnt zelf meer bewondering te hebben voor Apple. Meer concreet is een mogelijk tegenbod van de Chinese zoekmachine Baidu en e-commerce site Alibaba. Ook een alliantie tussen Google en Yahoo behoort tot de mogelijkheden.Yahoo zegt eerst alle opties te bekijken om uiteindelijk tot een oplossing te komen die het meeste oplevert voor de aandeelhouders.

afbeelding van Redactie

Redactie DIGIFOTO Pro | Redactie

Bekijk alle artikelen van Redactie