Flatland Gallery presenteert nieuwe fotografen

Flatland Gallery presenteert nieuwe fotografen

Nadja Geskus 979 0
Nederlandse fotograaf David Verbeek en Britse fotograaf Matt Henry sluiten zich aan bij de Flatland Gallery. Flatland Gallery is een Nederlandse galerie voor moderne kunst gevestigd in Amsterdam. De galerie staat bekend op het gebied van hedendaagse fotografie en heeft een hoge reputatie voor film, video, installaties, sculpturen, schilderijen en tekeningen.

David Verbeek

Flatland Gallery kondigt de vertegenwoordiging van David Verbeek, Nederlandse filmmaker en fotograaf, aan. Zijn indrukwekkende nieuwe film 'Full Contact' is te zien als onderdeel van de tentoonstelling 'Close-Up - A New Generation of Film and Video Artists' in EYE, Amsterdam. Flatland Gallery zal het werk van Verbeek tonen in de show GARDENING. Zijn werk is te zien van 7 mei tot 18 juni 2016.

David Verbeek studeerde in 2005 af van de Amsterdam Film Academy. Tijdens zijn tweede jaar regisseerde hij de speelfilm Beat, met een budget van slechts 500 euro. De film werd geselecteerd voor het International Film Festival Rotterdam, maar wordt ook uitgebracht op dvd en landelijk in theaters. Het jaar daarop werd hij gevraagd voor een tv-film voor de VPRO, wat resulteerde in de veelgeprezen Yu-Lan.

Na zijn afstuderen vertrok hij naar China, drie jaar later kwam hij terug met zijn tweede speelfilm Shanghai Trance; een filmisch portret van Shanghai dat een generatie van jonge Chinezen verbeeldt, verblind door een stad die sneller verandert dan dat ze kunnen opgroeien. De film werd geselecteerd voor de Tiger Award Competition op het International Film Festival Rotterdam, evenals vele internationale festivals. Het werd uitgebracht in China in meer dan 250 bioscopen, in het najaar van 2008. David haalde de voorpagina van de Volkskrant, omdat hij de eerste Nederlandse regisseur was die dit behaalde.

Hij schoot zijn derde speelfilm in Taiwan, een Nederlands-Franse co-productie. "R U There" is een multidimensionale ervaring dat voor 20 procent uit Second Life-beelden bestaat. Het is een verkenning van de virtuele wereld waarin de jongere generatie zich zo diep onderdompelen. De film werd geselecteerd voor Un Certain Regard in Cannes.

Matt Henry

Met de toetreding van Britse fotograaf Matt Henry tot de galerie, heeft Flatland Gallery een nieuw talent toegevoegd aan de lijst van kunstenaars, gericht op het onderwerp van de Amerikaanse cultuur, de tegencultuur en sociale terugtrekking. De galerie zal een preview laten zien van het nieuwste werk van Henry. 'Twin Palms' is te zien in de show GARDENING van 7 mei tot 18 juni 2016.

Matt Henry groeide op in Noord-Wales en is nu gevestigd in Brighton, Engeland. Zijn praktijk richt zich op de politiek en de cultuur van Amerika tijdens de jaren 60 en 70; een onderwerp dat Henry onderzocht in zijn BA Politics (Univ. van Nottingham) en MA Fotografie (Univ. van Brighton).

Het werk van Henry speelt met fragmenten van Amerikaanse fotografie, film en literatuur, die de onderliggende ideologische belangen verkennen. Het werk van Matt Henry is tentoongesteld in Europa, Azië en Noord-Amerika.

afbeelding van Nadja Geskus

Nadja Geskus | Redacteur

Bekijk alle artikelen van Nadja