Firmware-updates voor Sigma 150-600mm en dp Quattro-camera's

Julian 1617 0
Sigma heeft firmware-updates uitgebracht voor diverse uitvoeringen van het 150-600mm-objectief. Bij de Sports-versie van de Nikon-variant moet dat zorgen voor betere autofocusprestaties. Ook voor de dp2 en dp3 Quattro-camera's zijn er updates.

Volgens Sigma zorgt de firmware-update voor de 150-600mm DG OS HSM Sports met Nikon-vatting voor verbeterde prestaties bij gebruik van continue-autofocus (AF-C). Ook de Canon-uitvoeringen van de Sigma 150-600mm krijgen updates. Zowel Sports- als Contemporary-versie van het objectief moeten met de nieuwe firmware nauwkeuriger kunnen scherpstellen in combinatie met de TC-1401 teleconverter.

Sigma 150-600mm

Firmware-updates voor Sigma dp2 en dp3 Quattro

Sigma heeft ook firmware-updates voor de dp2 en dp3 Quattro-camera's beschikbaar gesteld. Versie 1.07 voor de dp2 zorgt voor nauwkeurigere autofocus en lost een probleem op waarbij de camera in zeldzame gevallen vast kan lopen, wanneer AF en MF na elkaar gebruikt worden terwijl het AF-hulplicht het onderwerp verlicht.

Firmware 1.02 voor de Sigma dp3 Quattro bevat dezelfde wijzigingen en moet daarnaast de bediening van de focusring bij gebruik van handmatige focus verbeteren. De scherpstelring werkt elektronisch volgens het 'fly by wire'-principe, zodoende is de bediening softwarematig aan te passen.

Sigma dp3 Quattro