Firmware-updates voor Olympus OM-D E-M1 en E-M5 Mark II

Julian 1920 0
Olympus heeft firmware-updates beschikbaar gesteld voor de OM-D E-M1 en E-M5 Mark II. Het vlaggenschip krijgt Live View Boost II voor betere zichtbaarheid in donkere omstandigheden. Beide camera's krijgen een nieuwe onderwaterfotomodus.

Firmware-versie 3.1 voor de Olympus OM-D E-M1 brengt twee vernieuwingen naar het topmodel. De camera krijgt Live View Boost II, een functie die het mogelijk maakt om bij weinig licht nog duidelijk het onderwerp te kunnen zien.

Dat doet de camera door de verversingsnelheid van het display en de zoeker te verlagen. Minuscule lichtpuntjes op een donkere achtergrond, zoals een sterrenhemel, worden hierdoor beter zichtbaar. De Olympus OM-D E-M5 Mark II beschikte al over deze functie.

Onderwaterfotomodus

Beide camera's krijgen een nieuwe onderwaterfotomodus, gericht op fotografen die hun OM-D E-M1 of E-M5 II gebruiken in combinatie met een onderwaterhuis. Olympus omschrijft de nieuwe functie als volgt:

'De nieuwe onderwaterfotomodus combineert de groothoek- en macro-onderwatermodi van de vorige modellen en voegt deze samen tot één functie, die beschikbaar is voor alle niet-automatische modi. Veeleisende onderwaterfotografen kunnen nu niet alleen genieten van compensatie van witbalans, belichting en flits, maar kunnen ook het diafragma en de sluitertijd zo aanpassen dat momentopnames de perfecte kleurbalans en natuurlijke blauwe kleuren van de onderwaterwereld vastleggen zonder fotobewerking.'

Olympus onderwaterhuis

Updates downloaden

Met behulp van de Olympus Digital Camera Updater zijn de firmware-updates te downloaden. Wil je per e-mail op de hoogte blijven van updates, registreer dan je camera gratis via MyOlympus. Dat levert je ook een gratis garantieverlenging van een half jaar op.