Firmware-update voor Sony A77 en A65 op 29 maart

Julian 2142 0
Op 29 maart kunnen bezitters van de Sony A77 en A65 hun camera updaten met een nieuwe firmwareversie. Dat blijkt uit een document van Sony. De update moet onder andere de responstijd van de camera op diverse gebieden verbeteren.

SonyAlphaRumors heeft een document van Sony te pakken gekregen waarin firmwareversie 1.05 voor de Sony A77 en A65 omschreven wordt. De update is officieel nog niet aangekondigd, maar uit het document blijkt dat de firmware-update vanaf 29 maart beschikbaar is.

De belangrijkste verbetering is snellere respons. Bij het automatisch terugkijken van foto's zal de camera geen 'Processing'-melding meer weergeven. Ook de vertraging tussen het aan- en uitschakelen van de camera moet verdwijnen.

Ook het terugkijken van foto's moet sneller na de firmware-update. Sony belooft verbeterde response in de play back-modus. Tot slot wordt ook de respons van de instelwieltjes aan de voor- en achterzijde van de Sony A77 en A65 verbetert.

Lenscorrectie

Verder wordt er automatische correctie voor zes objectieven toegevoegd door middel van de firmware. Lensfouten op foto's geschoten met de 24mm f/2 ZA, 85mm f/1.4 ZA, 135mm f/1.8 ZA, 70-300mm f/4.5-5.6G, DT 35mm f/1.8 en DT 50mm f/1.8 kunnen voortaan automatisch gecorrigeerd worden in de camera.

Autofocus

Met de firmware-update wil Sony de A77 en A65 ook nauwkeuriger laten focussen op onderwerpen met laag contrast. Tot slot wordt de compatibiliteit met Minolta-objectieven verbeterd. Je kunt na de update diverse teleconverters en teleobjectieven van Minolta gebruiken op de camera's.

Sony A77