Firmware-update voor Sony A77 en A65

jesse kraal 2675 1
Sony heeft firmware-versie 1.04 uitgebracht voor zowel de A77 als voor zijn kleine broertje A65. De update moet de opstarttijd van de camera verkorten en de scherpstelling beter laten functioneren. Ook is er auto-correctie voor een tweetal extra objectieven.
Sony A77 firmware update

Met de nieuwe firmware worden de Sony Vario-Sonnar T * DT 16-80mm f/3.5-4.5 ZA (SAL1680Z) en de Sony DT 16-105mm f/3.5-5.6 (SAL16105) nu ondersteund door de camera. Dat betekent dat de lensfouten zoals chromatische aberraties en vervormingen worden verwijderd door de camera zelf.

Vooruitgang

Volgens enkele gebruikers op Sony Alpha Rumors is vooral de kortere opstarttijd een grote vooruitgang. Een duidelijk verschil in focussnelheid of beeldkwaliteit is nog niet waargenomen, maar gezien de korte tijd dat de firmware beschikbaar is, is het nog te vroeg om daarover te oordelen. Overigens hadden we over de snelheid van de autofocus sowieso weinig te klagen bij de A77 (een review volgt in DIGIFOTO Pro 4.2011, die binnenkort in de winkels ligt).

Downloaden

Je kunt de nieuwste firmware voor de Sony A77 en de Sony A65 momenteel downloaden vanaf de Aziatische Sony-website. De Nederlandse Sony-website volgt vermoedelijk snel.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van Paul Verduin (email: p.verduin@hccnet.nl)

Sinds kort ben ik in bezit van de Sony A77.
Voorheen gebruikte ik tot volle tevredenheid de Sony A550 in combinatie met de flitser Metz 48 AF-1 digital.
Deze flitser wordt thans niet meer herkend door de A77.
Is dit door aanvullende firmware te herstellen?

Vriendelijke groeten,
Paul Verduin