Firmware-update voor Pentax Q

jesse kraal 1654 0
Pentax Ricoh heeft een nieuwe firmwareversie voor de Pentax Q vrijgegeven. Versie 1.01 moet een aantal kleine bugs op lossen en is per direct te downloaden vanaf de Pentax-website.

Volgens Pentax verbetert de nieuwe firmware de resolutie van de foto's wanneer de camera is ingesteld op 'Fine Sharpness'. Daarnaast zegt Pentax dat de stabiliteit van de besturingssoftware is verbeterd. Wat dat precies inhoudt, wordt niet duidelijk.

Kleine camera, kleine sensor

De Pentax Q is de kleinste digitale compacte systeemcamera die momenteel op de markt is, maar heeft ook de kleinste sensor. Deze meet 1/2.3-inch en is daarmee net zo groot (of klein) als de sensor van een normale compactcamera. Wel kun je met de camera in raw fotograferen.

Downloaden

Je kunt firmware V1.01 dowloaden van de suportpagina van de Pentax-website.

Pentax Q firmware-update

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse