Firmware-update voor Panasonic G1, GH1 en 14-140mm

Julian 901 0
Panasonic komt met een update voor haar Micro Four Thirds camera’s. Met name de GH1 krijgt flinke verbeteringen zoals hogere burst-snelheid en verbeterde autofocus tijdens het filmen.

Panasonic blijft in haar aankondiging van de nieuwe firmwares vaag  over de exacte verbeteringen. De fabrikant laat weten dat de Lumix DMC-GH1 met firmware versie 1.1 sneller wordt in burst modus, maar geeft niet aan hoeveel de snelheid toeneemt. Daarnaast krijg je betere controle over de sluitertijd bij gebruik van de filmfunctie en ook de autofocus tijdens het filmen zou verbeterd worden. Tenslotte belooft Panasonic ‘verbeteringen in prestaties en compatibiliteit op andere punten’. Aannemelijk is dat de nieuwe update ook de recent aangekondigde ‘beveiliging’ bevat, waarmee het niet langer mogelijk is om batterijen van derden te gebruiken.

Over de updates van de DMC-G1 en het Lumix G Vario HD 14-140mm objectief is Panasonic duidelijker. Firmware 1.3 voor de G1 verbeterd de compatibiliteit met Micro Four Thirds objectieven en firmware 1.1 voor het 14-140mm objectief zorgt voor verbeterde O.I.S. beeldstabilisatie tijdens het filmen en verbetert de compatibiliteit met Micro Four Thirds camera’s.

Panasonic meldt dat de updates vanaf 22 juni 06:00 GMT te dowloaden zijn op de support-website. Op moment van schrijven zijn de nieuwe firmwares echter nog niet verschenen.