Firmware-update voor Nikon D7100

jesse kraal 1819 0
Een van de fijnste aps-c-dslr's van het moment heeft een update gekregen in de vorm van verbeterde firmware. Nieuwe functies blijven achterwege, wel zijn er een aantal bugs uit de firmware gehaald. Zo kun je de sluitertijd voortaan aanpassen in 'M' tijdens de filmmodus.

Een van de vreemdste bugs van de Nikon D7100 betrof de filmfunctie. Selecteerde je 1080p-video met 24fps, dan liet de helderheid zich niet handmatig aanpassen wanneer de M-stand was geselecteerd. Na de firmware-update geeft het aanpassen van de sluitertijd wél het gewenste resultaat. Overigens is het nog altijd niet mogelijk om in de liveview-modus (dus ook tijdens de filmfunctie) het diafragma van G-objectieven aan te passen. Je zult dan eerst de spiegel moeten neerlaten.

Andere bugs zijn van een veel minder ernstige aard, het gaat dan om kleine foutjes die weinig of geen invloed hebben op de foto's en video's die je maakt. Denk aan de verkeerde weergave van brandpunt van 35mm-equivalent in de exif of weergave van flitsvermogen op de plek van flitscompensatie bij bepaalde instellingen.

Firmware C:1.01 is per direct te downloaden vanaf de Nederlandse Nikon-website.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse