Firmware-update voor Nikon D4

Julian 1240 0
Nikon heeft een firmware-update voor het voormalige topmodel, de D4, uitgebracht. De update brengt een aantal kleine verbeteringen. Zo is ondersteuning toegevoegd voor CompactFlash-kaarten groter dan 128GB en zijn er wat foutjes opgelost.

De Firmware-update voor de Nikon D4 brengt geen nieuwe softwarematige functies van de D4S naar het oude topmodel. Wil je profiteren van de verbeteringen dan zul je over moeten stappen.

De update voor de Nikon D4 is te vinden op de support-pagina van de fabrikant. Hier vind je ook de instructies voor het installeren van de nieuwe firmware.

Wijzigingen in Nikon D4 firmwareversie A 1.10 en B 1.10:

  • Persoonlijke instelling f17: Fn-knop van afstandsbediening toewijzen is toegevoegd.
  • Ondersteuning van CompactFlash-geheugenkaarten met een capaciteit van meer dan 128 GB is toegevoegd.
  • Als Alleen AF-ON was geselecteerd voor persoonlijke instelling a4 (AF-activering) en op de AF-ON-knop werd gedrukt om autofocus te starten tijdens fotograferen door de zoeker, bleef de scherpstelling vergrendeld, zelfs nadat de gebruiker de vinger van de knop haalde, en kon de sluiter op elk moment worden ontspannen.  De specificaties zijn echter zodanig gewijzigd dat de sluiter niet kan worden ontspannen in de volgende omstandigheden als de camera niet kan scherpstellen.
    - Autofocusstand is ingesteld op AF-S (enkelvoudige servo-AF)
    - AF-veldstand is ingesteld op Enkelpunts AF
    - Persoonlijke instelling a2 (Selectie AF-S-prioriteit) is ingesteld op Scherpstelling
  • Als tegelijkertijd een XQD-geheugenkaart en een bepaald type CompactFlash-geheugenkaart in de camera werden geplaatst, werd 'Err' weergeven in het bovenste lcd-venster. Dit probleem is verholpen.