Firmware-update voor Fujifilm X-E2, X-E1 en X-Pro1 op 18 december

Julian 2966 0
Op 18 december verschijnt er een grote firmware-update voor de Fujifilm X-T1. Diezelfde dag komt er ook voor de Fujifilm X-E2, X-E1 en X-Pro1 een nieuwe firmware-versie. De X-E2 krijgt de meeste vernieuwingen.

De nieuwe firmware-versie, die op 18 december verschijnt, brengt onderstaande vier nieuwe functies naar de Fuijfilm X-E2. Ook de Fujifilm X-E1 en X-Pro1 krijgen een update, maar de vernieuwingen zijn voor deze modellen beperkter: alleen de AF + MF-functie komt naar deze modellen.

1. Uitbreiding wifi-mogelijkheden met afstandsbediening en Live View

Na de update kun je de X-E2 op afstand bediening via wifi en krijg je het live view-beeld op je smartphone of tablet te zien. De wifi-functies werken in combinatie met de Fujifilm Camera Remote App, gratis te downloaden voor Android en iOS.

Fujifilm wifi-update

2. Classic Chrome Filmsimulatie

De firmware-update voorziet de Fujifilm X-E2 van de Classic Chrome-filmsimulatie. Eerder verscheen deze functie in de Fujifilm X-T1 Graphite Silver Edition en X30. De Classic Chrome-stand levert subiele kleuren en zachte contrasten op.

Fuji Classic Chrome

3. Interval Timer voor time-lapse-fotografie

Deze nieuwe functie maakt time-lapse-fotografie mogelijk voor gebruikers van de X-E2. Je kunt de starttijd, het interval (1 seconde tot 24 uur) en het aantal foto's (1 tot 999) zelf instellen.

4. AF + MF

Zowel de X-E2, X-E1 als X-Pro1 krijgen met de update de beschikking over de nieuwe AF+MF-functie. Deze maakt het mogelijk om na de ontspanknop half ingedrukt te hebben voor autofocus, handmatig te focusseren door gebruikmaking van de focusring op het objectief.

Fujifilm X-E2