Firmware-update voor Fujfilm X-Pro1 en objectieven

jesse kraal 1654 0
Voor zowel de camera als de drie beschikbare objectieven brengt Fujifilm een verbeterde firmware uit. Deze moet er onder andere voor zorgen dat de X-Pro1 minder hoorbaar ratelt tijdens het veranderen van het diafragma en voegt paralaxcorrectie toe tijdens handmatige scherpstelling.
X-Pro1

Tijdens het fotograferen met de X-Pro1 hoor  je af en toe een zacht ratelend geluid van het diafragma. Dit geluid wordt overigens meestal vergezeld door het geluid van de autofocus. Beide blijven echter ruimschoots binnen de perken, we hebben ons er niet aan geërgerd. Een andere toevoeging is de paralaxcorrectie tijdens handmatig scherpstellen.

Praktijk

We hebben de Fujifilm X-Pro1 op de redactie uiteraard direct onderworpen aan de nieuwe firmware om de update te testen. Na het updaten is het geluid van de wisselende diafragma's niet verdwenen, wel hoor je het iets minder vaak. De paralaxcorrectie werkt tijdens het handmatig scherpstellen, maar helaas alleen tijdens het half indrukken van de sluiterknop, net als in de autofocusmode. Jammer, want daardoor is deze toevoeging niet zo nuttig als deze had kunnen zijn voor het bepalen van je compositie.

Downloaden

Je kunt de firmware downloaden van de internationale Fujifilm-website, de directe links vind je hieronder. Kleine tip: na het updaten van de camera moet je de datum, tijd en andere persoonlijke instellingen opnieuw instellen. Update eerst je objectieven, aangezien je daarna weer je instellingen moet herstellen.

Firmware 1.01 voor Fujfilm X-Pro1
Firmware 1.01 voor Fujfilm XF18mm
Firmware 1.01 voor Fujfilm XF35mm
Firmware 1.01 voor Fujfilm XF60mm

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse