Firmware-update voor Canon EOS 7D Mark II

Julian 2148 1
Canon heeft firmwareversie 1.05 voor de EOS 7D Mark II uitgebracht. De update verbetert de nauwkeurigheid van de autofocus in combinatie met de EF 16-35mm f/2.8L en EF-S 17-55mm f/2.8 IS. Daarnaast zijn een aantal problemen opgelost.

Firmware 1.05 voor de Canon EOS 7D Mark II voert vijf verbeterpunten door. Naast nauwkeurigere autofocus met de genoemde objectieven worden er vier problemen opgelost. Canon merkt overigens op dat AF Micro-aanpassingen voor de 16-35mm en 17-5mm opnieuw moeten worden ingesteld na het toepassen van de update.

De firmware-update is te downloaden via de support-website van Canon Nederland. Dit is deĀ  volledige lijst met oplossingen en verbeteringen:

  • Verbetert de AF-nauwkeurigheid in combinatie met het EF 16-35mm f/2.8L USM-objectief en EF-S 17-55mm f/2.8 IS USM-objectief.
  • Oplossing voor een probleem waarbij in zeldzame gevallen de "correctie helderheid randen" inconsistent is toegepast.
  • Oplossing voor een probleem waarbij de voortgangsbalk die tijdens een EF-objectief firmware-update op het LCD-scherm wordt weergegeven, vastloopt op 100%, ook al is de update voltooid.
  • Oplossing voor een verwerkingsprobleem met betrekking tot de schrikkelseconde voor de geotag-informatie die aan de opname wordt toegevoegd en loggegevens voor GPS-functies.
  • Oplossing voor een probleem waarbij in zeldzame gevallen op het moment van opname Err 70 optreedt of de sluiter niet ontspant.
afbeelding van Anoniem

Mooi! Dat schrikkelseconde issue begon me echt te irriteren...