Firmware-update voor Canon 5D Mark III

jesse kraal 2127 0
Canon heeft een aantal kleine issues met de 5D Mark III opgelost in firmwareversie 1.1.2. Zo is er nu ondersteuning voor de GP-E2-gps-ontvanger en krijgen klanten op de Samoa Eilanden de juiste tijd te zien. Je kunt de firmware downloaden op de Canon-website.

Firmwareversie 1.1.2 voor de Canon 5D Mark III zorgt voor de volgende verbeteringen:

  • Ondersteuning voor de gps-ontvanger GP-E2
  • Voorkomt een paarse waas over de foto als de camera direct uit de slaapstand wordt gewekt met het volledig indrukken van de sluiterknop
  • Voorkomt dat de camera na één foto stopt als de hdr-modus in ingeschakelt
  • Voorkomt dat de camera in de exif een tijdstip toont die iets later is dan de tijd in de camera.
  • Verkeerde tijdzone van de Samoa Eilanden aangepast
  • Fouten in het Fins-talige menu opgelost.

Canon 5D mark III

Downloaden

Je kunt de update voor je 5D Mark III downloaden vanaf de Britse Canon-website, waarschijnlijk volgt de Nederlandse website snel. De te downloaden firmware is overigens gewoon gelijk.

Geen oplossing

Voor het probleem waarbij de eerste serie camera's een iets andere lichtmeting aangeven als de verlichting van het bovenste lcd is ingeschakeld, biedt de update geen oplossing. Volgens Canon is het probleem in nieuwe camera's ondertussen verholpen maar zal het ook bij de eerste lichting camera's niet tot kwaliteitsverlies leiden.

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse