'Firmware-update Sigma 150-600mm maakt autofocus tot 50 procent sneller'

'Firmware-update Sigma 150-600mm maakt autofocus tot 50 procent sneller'

PieterMolenaar 3119 2
Sigma heeft nieuwe firmware uitgebracht voor de Contemporary- en Sports-varianten van zijn 150-600mm f/5-6.3 DG OS HSM-telezoomobjectief. Het bedrijf claimt dat de twee objectieven met de nieuwe firmware tot 50 procent sneller scherp kunnen stellen. De snelheidsverbetering geldt voor zowel de Canon- als de Nikon-mount.

Sigma heeft naar eigen zeggen de autofocus-routines voor de aansturing van de HSM-af-technologie in het 150-600mm-objectief verbeterd. Het bedrijf claimt dat na toepassing van de nieuwe firmware de scherpstelling tussen de 20 en 50 procent sneller is, afhankelijk van de 'omstandigheden' tijdens het fotograferen. Volgens berichten van gebruikers bij DPReview is de prestatieverbetering vooral bij continu autofocus te merken.

Om de firmwareupdate te installeren moet gebruikgemaakt worden van de SIGMA USB-dock in combinatie met de SIGMA Optimizer Pro-software. Voor de maximale prestatiewinst moeten gebruikers waarschijnlijk instellingen optimaliseren in deze software. Om de nieuwe firmware te kunnen gebruiken, moet het objectief al voorzien zijn van firmwareversie 1.2 om niet tegen problemen aan te lopen. Gebruikers kunnen de nieuwe firmware downloaden op de site van Sigma.

afbeelding van Ruud de Jong

Is er een mogelijkheid tot installatie van deze firmwareupdate indien men zelf niet over de Sigma USB-dock beschikt?

afbeelding van Rene Bogaard

Ja precies Ruud, goede vraag. En waarom doet Sigma deze update nu pas en niet bij uitgave van deze kanjer die ooit tot mijn arsenaal gaat behoren.