Firmware-update Pentax K-01

jesse kraal 1549 0
Pentax heeft twee verschillende compacte systeemcamera's in het assortiment en beide wijken behoorlijk af van de 'norm'. Voor de grootste van de twee, de K-01, is nu nieuwe firmware beschikbaar waarmee de autofocus en de wegschrijfsnelheid naar de geheugenkaart worden verbeterd.

Pentax heeft een nieuwe firmware-versie voor haar opvallend vormgegeven compacte systeemcamera uitgebracht. Daarmee moet de door Marc Newson ontworpen K-01 sneller en accurater scherpstellen en zullen bestanden net iets vlotter worden weggeschreven naar de geheugenkaart. Via de Nederlandse Pentax-website kun je de benodigde software downloaden voor je Windows-pc of Mac.

Opvallend design, opvallende kleur

Grappig detail is dat volgens de Nederlandse Pentax-importeur de meeste K-01's worden verkocht in de geel-zwarte kleurstelling, die niet bepaald subtiel te noemen is. Pentax heeft voor de K-01 gekozen voor een afwijkende benadering van het begrip compacte systeemcamera. In plaats van een dunne camera met een eigen lensvatting, kozen de Japanners voor een dikkere camera die overweg kan met alle K-mount objectieven.

Pentax K-01

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse