Firmware-update Nikon D3 verbetert autofocus

Julian 880 0
Nikon komt met updates voor de D3 en D700. Firmwareversie 2.01 zorgt voor betere continue-AF prestaties van de D3 bij mindere lichtomstandigheden. Ook een 'zeer zeldzaam' probleem met zwarte pixels is opgelost.

Eerder had Canon te kampen met 'zwarte gaten' in de foto's van de 5D mark II. Deze werden opgelost met een firmware-update. Uit de vernieuwingen in de updates voor de D3 en D700 blijkt dat ook deze full-frame camera's in 'zeer zeldzame gevallen' zichtbare zwarte punten in foto's vertonen.

Firmwareversie 2.01 voor de Nikon D3 en firmwareversie 1.01 voor de Nikon D700 zijn te downloaden via de support-website van Nikon Nederland.

Nikon D3 firmware-update 2.01

  • De autofocusprestaties in scherstelstand C (continu-AF) bij relatief donkere onderwerpen zijn verbeterd.
  • GPS gegevens verkregen uit Nikons GP-1 gps-module kunnen nu worden weergegeven in ViewNX 1.2.0 en Capture NX 2.1.0 of hoger.
  • Terwijl de knop AF-ON wordt ingedrukt, wordt de monitor uitgeschakeld en kan het scherpstelpunt worden geselecteerd met de multi-selector.
  • Een probleem dat in zeer zeldzame gevallen leidde tot zichtbare zwarte punten in foto's die zijn gemaakt met Ruisonderdrukking voor lange sluitertijd ingeschakeld is verholpen.
  • In zeldzame gevallen kunnen beelden die worden vastgelegd met de AF-S VR Micro-Nikkor 105mm f/2.8G en AF VF Zoom-Nikkor 80-400mm f/4.5-5.6D onderbelicht zijn. Dit probleem is verholpen.


Nikon D700 firmware-update 1.01

  • Staat de instelling a4 Focus Tracking met Lock-On uitgeschakeld in de stand Continu-AF, beweegt het objectief het objectief geleidelijk zonder scherp te stellen. Dit probleem is nu verholpen.
  • ¬†Een probleem dat in zeer zeldzame gevallen leidde tot zichtbare zwarte punten in foto's die zijn gemaakt met Ruisonderdrukking voor lange sluitertijd ingeschakeld is verholpen.

Manama

Inwoners van Bahrein, een eilandstaat in de Perzische Golf, kunnen hun hart ophalen. Nikon heeft zowel in de firmware-updates van de D700 als die van de D3 een aanpassing gemaakt: Manamah (de hoofdstad van Bahrein), dat wordt weergegeven in de opties voor Tijdzone voor het item Wereldtijd in het setup-menu, is gewijzigd in Manama.