Firmware-update Nikon Coolpix A verbetert autofocus

Julian 1128 0
Nikon heeft firmwareversie 1.11 voor de Coolpix A uitgebracht. De update brengt onder andere verbeteringen op gebied van autofocus: je kunt dichterbij scherpstellen in de 'normale' AF-stand en bij hoog contrast moet de focus sneller werken.

De Nikon Coolpix A beschikt over een 16-megapixel aps-c-sensor en vast 18,5mm f/2.8-objectief. Autofocus gaat op basis van contrastdetectie, firmware-update 1.11 verbetert onder andere de werking hiervan. De update is te downloaden op de Nikon Support-website.

Wijzigingen in Nikon Coolpix A firmware 1.11:

  • Het scherpstelbereik met normale autofocus is van circa 50 cm tot oneindig gewijzigd in circa 30 cm tot oneindig, vanaf het midden van het voorste oppervlak van het objectief.
  • De AF-scherpstelsnelheid is verbeterd wanneer het onderwerp in het beeld een uiterst hoog contrast vertoont.
  • In de handmatige scherpstelstand is de kleur van het scherpstelveld gewijzigd in wit, zodat gemakkelijker kan worden vastgesteld wat de huidige scherpstelstand is.
  • Bij intervalfotografie wordt nu minder accuvoeding verbruikt, zodat u gedurende langere tijd intervalopnamen kunt maken wanneer de camera van voeding wordt voorzien door een accu.

Nikon Coolpix A