Firmware maakt Olympus Pen-camera's geschikt voor VF-3

jesse kraal 2159 0
De recent geïntroduceerde nieuwe digitale zoeker voor de Olympus Pen serie, de VF-3, is te gebruiken op vrijwel alle Pen-camera's. Wel moet je eerst een firmware-update toepassen, die is nu beschikbaar gesteld.

De firmware-update verscheen gisteren op de Japanse website van de camerafabrikant. De update maakt de Olympus EP-2, E-PL1 en E-PL2 geschikt voor de nieuwe zoeker, de Olympus VF-3. Op de website staat ook de E-PL1s vernoemd, dit is een model dat alleen in Japan is geleverd. Momenteel is de firmware alleen nog via de Japanse website van Olympus beschikbaar, updates in de overige landen volgen naar verwachting snel.

Volgens systemkamera-forum.de is er overigens nog steeds een probleem met de combinatie Olympus Pen E-P3 en de VF-2 of VF-3 zoeker. Op het moment dat je de zoeker monteert en het touchscreen is geactiveerd, werken de twee draaiwieltjes op de achterzijde van de camera niet. Olympus onderkent het probleem, een firmware update is nog niet beschikbaar.

Olympus E-PL1

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse