Firmware-hack voor Panasonic GH2 beschikbaar

Julian 2317 2
Vitaliy Kiselev heeft een firmware-hack voor de Panasonic GH2 uitgebracht. De hack moet onder andere hogere bitrates en dus betere beeldkwaliteit mogelijk maken bij het filmen met de Micro Four Thirds-camera.

De Panasonic GH1 werd eerder al succesvol gehackt en kreeg daardoor naast betere beeldkwaliteit tal van nieuwe mogelijkheden bij het filmen. De Panasonic GH2 moest het tot nu zonder hack stellen. Hoewel de camera geprezen wordt om zijn goede filmfunctie, was de maximale bitrate van 24 mbps veel gebruikers een doorn in het oog.

Nu ook de firmware van de GH2 gehackt is moet daar verandering in komen. Echt eenvoudig werkt de hack nog niet, volgens Kiselev zijn de bitrate en fps-aanpassingen alleen geschikt voor ervaren testers op dit moment.

Resultaten

Diverse bezitters van de GH2 zijn al aan de slag gegaan met de hack en laten hun eerste resultaten zien. Zo is onderstaande video gemaakt in MJPG met 4:3-verhouding. Door het gebruik van een 2x anamorfische lens levert dat de 2.35:1 cinemascope-beeldverhouding op.

GH2 hack footage - 4:3 MJPEG for true LOMO anamorphic 2.35:1 cinemascope from Andrew Reid on Vimeo.

 

afbeelding van johny

bedankt voor de info... ik heb mijn 550d met 1.4 usm canon op marktplaats gezet... Gisteren zag ik iemand met een gh2 bij een boks gala en mocht de camera even vast houden en bekijken...wat mij als eerste op valt was het gewicht de gh2 voelt als een speelgoed in tegenstelling tot de 550d.. Ik twijfel nu. Maar als ik de beelden zie van de gh2 (gehackt).. in een woord geweldig beeld!.. zit nu wat in dubio :)

afbeelding van fwhvisuals

Niet doen kijk hier maar eens naar; http://www.eoshd.com/,succes