Firmware-hack voor Canon 500D in de maak

Julian 1276 0
Een Brit zegt te werken aan een firmware-hack voor de Canon EOS 500D. Met de aanpassing wil hij 24p mogelijk maken en handmatige instelopties toevoegen aan de filmfunctie.

De Canon EOS 500D kan alleen filmen in automatische stand, met 30 fps in 720p of 20 fps bij 1080p-resolutie. Met name de 20 beelden per seconde is een doorn in het oog van veel gebruikers die serieus aan de slag willen met video.

Johnny Petts zegt aan een firmware-hack te werken die 24 fps mogelijk moet maken. Of dit ook op de hoogste resolutie gaat lukken is nog maar de vraag, mogelijk is daarvoor niet genoeg processorkracht aanwezig in de camera.

Ook de 5D Mark II kon in eerste instantie alleen filmen op de automatische piloot. Canon heeft inmiddels meerdere firmware-updates uitgebracht die de filmfunctionaliteit flink verbeterden. Eerder werd voor deze camera al een hack gemaakt, de zogenaamde ‘Magic Lantern’-firmware. Petts wil de maker van deze hack benaderen voor zijn project.

Met de introductie van de 550D is de ‘oude’ Canon 500D de enige spiegelreflex in het aanbod van Canon waarbij de filmfunctie beperkt is in functionaliteit. Of Canon zelf nog met een firmware-udpate komt die daar verandering in brengt is niet bekend.