Firmware Canon PowerShot G10 lost probleem op

Julian 1618 0
Firmwareversie 1.0.2.0 voor de Canon PowerShot G10 lost een probleem op waarbij raw-bestanden gemaakt in repeteerstand op ISO 1600 een paarse gloed over zich heen krijgen.

Canon G10-gebruikers kunnen vreemde resultaten krijgen als ze raw-foto’s op ISO 1600 in repeteerstand schieten. De tweede en volgende foto’s worden onbedoeld voorzien van een magenta kleurzweem. Het probleem doet zich ook voor in gewone foto-stand, als het lcd-scherm uitgeschakeld is bij het nemen van de foto. Het probleem is niet direct zichtbaar op het scherm van de camera; pas bij het openen van het raw-bestand word de ‘schade’ zichtbaar. Gemaakte foto’s die last hebben van het fenomeen zijn niet meer te repareren. Firmware 1.0.2.0 zorgt er  voor dat dit in de toekomst niet meer voor zal komen.

Het probleem doet zich niet voor op alle Canon PowerShot G10 camera’s. Alleen de toestellen met een bepaald serienummer hebben last van dit mankement. Op de download en instructiepagina wordt uitgelegd hoe je kunt identificeren of je camera baat heeft bij de update.