Firmware 3.0 maakt Olympus OM-D E-M1 sneller

Julian 1385 0
Vanaf 24 februari is firmwareversie 3.0 voor de Olympus OM-D E-M1 te downloaden. De update maakt het mogelijk om te fotograferen met 9 beelden per seconde, met behoud van continu-autofocus.

De Olympus OM-D E-M1 fotografeert met een snelheid van maximaal 10 beelden per seconde. Bij deze snelheid kun je echter alleen gebruikmaken van S-AF, de autofocus wordt dus niet voor iedere foto bijgesteld. Fotografeer je in C-AF, waarbij dat wel gebeurt, is de snelheid momenteel beperkt tot 6,5 bps.

Firmware 3.0 zorgt ervoor dat de fotografeersnelheid bij gebruik van C-AF flink omhoog gaat. Na het toepassen van de update moet een snelheid van 9 bps mogelijk zijn.

Daarnaast zorgt de firmware-update voor compatibiliteit met de nieuwste versie van de app OI.Share (v2.5). Nieuw in deze versie is de mogelijkheid om tijdens het filmen het live view-beeld op je smartphone of tablet te bekijken. De app is beschikbaar voor Android en iOS.

Vanaf 24 februari 2015 is firmware 3.0 voor de Olympus OM-D E-M1 gratis te downloaden via de Olympus Digital Camera Updater.

Olympus OM-D E-M1