Firmware 2.0 voor Olympus OM-D E-M5 en nieuwe PRO Lens-kit

jesse kraal 3342 1
Olympus probeert niet alleen nieuwe klanten aan zich te binden met de nieuwe OM-D E-M10, ze denkt ook aan haar bestaande gebruikers. Tegelijk met de nieuwe telg in de OM-D-familie komt Olympus namelijk met een forse firmware-update voor de OM-D E-M5 en een nieuwe E-M5 kit met de 12-40mm f/2.8.

Olympus maakte uitgebreid gebruik van techniek uit de E-M5 in de nieuwe OM-D E-M10. Door bestaande techniek te combineren met nieuwe software, streeft de goedkopere E-M10 de E-M5 op sommige vlakken voorbij. Hoewel de E-M5 al even meegaat, heeft Olympus besloten dat ook de E-M5 mag profiteren van de nieuwe functies. Daarom brengen ze nu firmwareversie 2.0 uit.

De twee belangrijskte verbeteringen zijn Spot AF, waarmee je kleinere scherpstelpunten kunt kiezen, en een nieuwe 'Low ISO'-setting. Deze geeft een gevoeligheid van iso 100 (equivalent) en kan handig zijn wanneer je met lichtsterke objectieven werkt.

Downloaden

Om de nieuwe firmware op je camera te zetten, zul je eerst Olympus Digital Camera Updater op je computer moeten installeren. De download en de bijbehorende instructies vind je op de website van Olympus.

Olympus OM-D E-M5 PRO Lens Kit 'Elite Black'

Tegelijk met de nieuwe firmware, komt Olympus ook met een nieuwe kit. Deze OM-D E-M5 PRO Lens Kit 'Elite Black' beschikt uiteraard over de nieuwe firmware en de behuizing heeft een aantal minimale veranderingen. Zo zijn de instelwieltjes iets aangepast en krijgt de behuizing een nieuwe afwerking . Belangrijker is de 12-40mm f/2.8 die je in dezelfde doos treft.  We verwachten de kit rond midden februari in de winkels, de adviesprijs bedraagt 1499 euro.

OM-D Elite Black

afbeelding van jesse kraal

Jesse Kraal | Fotograaf

Jesse werkte drie jaar lang als redacteur bij DIGIFOTO Pro, naast zijn werkzaamheden als fotograaf. In de zomer van 2013 heeft hij zijn opleiding Fotografische vormgeving aan de Fotovakschool afgerond. Sinds mei 2014 is hij volledig voor de fotografie gegaan en werkt hij fulltime als zelfstandig ondernemer.

Voor meer informatie en foto's: www.jessekraal.nl

Twitter

Bekijk alle artikelen van Jesse

afbeelding van ingrid yegulalp

Ik ben in het bezit van deze camera en lens. prachtige foto's maar er zijn zoveel mogelijkheden qua instelling dat het niet altijd eenvoudig is voor mij ( amateur fotograaf)Zo vraag ik me af hoe je niet verwijderde foto's er als album af kunt halen. Ik kan alles wissen of 1 voor 1, maar dat is niet handig met ruim 700 foto's en de nieuwe foto's die ik erop gezet heb wil ik niet kwijt. Wat zet je het beste op de voorkeurstoetsen en wat stel je voor je zelf in?